Current Affair 5 January 2018

0
34
Tata

1) How many have Union Ministries tied up to accomplish the Technology Mission for Indian Railways?

A.3
B.5
C.8
D.11

Answer: Option A

2) Hanne Birgitte Sorensen was appointed as an additional and independent director of __________.

A.Bajaj
B.Hyundai
C.Tata Motors
D.Mahindra

Answer: Option C

Tata

3) The Indian Institute of Corporate Affairs (IICA) and this Payments Bank has signed MoU to provide training on payment banking.

A.India Post Payments Bank
B.Airtel Payments Bank
C.Paytm Payments Bank
D.Fino Payments Bank

Answer: Option A

4) Assam Launches ‘Chah Bagichar Dhan Puraskar Mela 2017-18’ Scheme for this profession.

A.Dancers
B.Photographers
C.Tea Garden Workers
D.Military personnel

Answer: Option C

5) Who has taken charge as the new chief of the Narcotics Control Bureau (NCB)?

A.R R Bhatnagar
B.Rina Mitra
C.Abhay
D.Om Prajapati

Answer: Option C

6) NMCG approved __________ for Namami Gange Projects.

A.385
B.295
C.456
D.526

Answer: Option B

7) Which company announced that, it has commissioned world’s largest refinery off-gas cracker at Jamnagar?

A.Indane
B.ConocoPhillips
C.Royal Dutch Shell
D.Reliance Industries Ltd (RIL)

D.Reliance Industries Ltd (RIL)

8) Which company announced that, it has commissioned world’s largest refinery off-gas cracker at Jamnagar?

A.Indane
B.ConocoPhillips
C.Royal Dutch Shell
D.Reliance Industries Ltd (RIL)

Answer: Option D

9) Which country approved the usage of Chinese currency, Yuan, for bilateral trade with China?

A.India
B.Afghanistan
C.Somalia
D.Pakistan

Answer: Option D

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here