Current Affairs 1 December 2017

0
15

1- Name the world’s first Sanskrit 3D film which was screened at the 48th International Film Festival in Goa?

A. Punjakendram

B. Siddharta

C. Vasara

D. Anurakthi

ANSWER: D

2-SOUBHAGYA Scheme is related to________

A. Electricity

B. Roads

C. Internet

D. Insurance

ANSWER: A

3-PM Narendra Modi flagged off which metro rail project recently?

A. Lucknow

B. Hyderabad

C. Noida

D. Mumbai

ANSWER: B

4-India ranks in which position on Global Entrepreneurship Index 2017?

A. 65

B. 66

C. 67

D. 68

ANSWER: D

5-2017 Asian Kabaddi Championship in women’s team category has won which country?

A. Bangladesh

B. Pakistan

C. India

D. South Korea

ANSWER: C

6-To which state the world bank has agreed to provide a subsidy to buy 130 electric buses?

A. Maharashtra

B. Odisha

C. West Bengal

D. Gujarat

ANSWER: C

7-In which city the International Ambedkar Conclave 2017 was held?

A. Mumbai

B. Kolkata

C. Nagpur

D. New Delhi

ANSWER: B

8-In which state, the two-day Korea Tourism Festival 2017 was held ?

A]Gujrat

B]Haryana

C]Keral

D]Maharashtra

E]Punjab

B]Haryana 

9-Prime Minister Narendra Modi inaugurates which of the following Metro rail?

A. Kerala

B. New Delhi

C. Hyderabad

D. Mumbai

ANSWER: C

10-Who among the following has appointed to head the 15th Finance Commission constituted by the government on November 27, 2017?

A. Anoop Singh

B. Shaktikanta Das

C. N K Singh

D. Ramesh Chand

ANSWER: C

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here