Quantcast
Home / Current Affairs / Current Affairs Quiz-10th November 2017

Current Affairs Quiz-10th November 2017

(1) Who resigned British Minister post recently?

(A) Suresh Kumar
(B) Dinesh Raj
(C) Vijay Prakash
(D) Priti Patel

(Answer) D

(2) Which country is re-elected Member of UNESCOs Executive Board?

(A) India
(B) Pakistan
(C) Iran
(D) China

(Answer) A

(3) Who joins forces with NASA to develop flying taxis?

(A) Uber
(B) OLA
(C) Fastrack
(D) NTL Taxi

(Answer) A

UBER

(4) Which is the First Ever Film festival observed in India?

(A) Nordic-Baltic Festival
(B) Jaipur International Film Festival
(C) Pune Film Festival
(D) VIBGYOR FILM Festival

(Answer) A

(5) Who inaugurates three-day Organic World Congress 2017 in Greater Noida?

(A) Radha Mohan Singh
(B) Narendra Singh
(C) Ramesh Tiwari
(D) Surendra Singh

(Answer) A

(6) Which state assembly passes the Prevention of Dangerous Activities of Bootleggers, Dacoits, Drug Offenders, Goondas, Immoral traffic offenders and Landgrabbers (Amendment) Bill, 2017?

(A) Andhra Pradesh
(B) Telangana
(C) Goa
(D) Maharashtra

(Answer) B

(7) Which among the given languages has been declared as the second official language of Telangana by the state government?

(A) Hindi
(B) English
(C) Urdu
(D) Bengali

(Answer) C

(8) When is the ‘World Science Day for Peace and Development’ observed?

(A) 11 November
(B) 10 November
(C) 09 November
(D) 1 November

(Answer) B

Facebook Comments

About chinmay

Check Also

Vijay Sharma

Current Affairs 17 November 2017

1.According to an official statement, water level drops to ___ in 91 major reservoirs across …

Current Affairs Quiz 16th November 2017

1. Which government extends reservation to forward class? A. Haryana B. Delhi C. Kerala D. …

Current Affairs Quiz 14th November 2017

1. Where in India will be the first Military Literature Festival organised ? A. Jaipur …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *