Current Affairs Quiz 15 Feb 2018

0
10
Mamta-Kalia.jpg

1.Question: Recently, who became the first woman to present a public presentation in Saudi Arabia?
(a) Heiba Tawaji
(b) Hakima Khan
(c) Alexa Jordan
(d) Shola Amma
Answer: Heiba Tawaji
2.Question: Recently, who has been appointed as the Director General of the National Cadet Corps (NCC)?
(a) M.S. Verma
(b) B.S.Sehrawat
(c) S. K. Rawat
(d) n. s. Shekhawat
Answer: B.S. Sehrawat

3.Question: Recently, who has become the only batsman of the world to score 3 double centuries in ODIs?
(a) Chris Gayle
(b) A B Develiers
(c) Rohit Sharma
(d) Martin Guptill
Answer: Rohit Sharma
4.Question: Which state government has recently decided to launch accident victim policy?
(a) Gujarat
(b) Haryana
(c) Delhi
(d) Assam
Answer: Delhi
5.Question: Which state government has recently decided to give status of democracy to the political prisone

(a) Rajasthan
(b) Maharashtra
(c) West Bengal
(d) Punjab
Answer: Rajasthan
6.Question: Recently, who has been awarded the Mother Teresa Memorial Award?
(a) Anushka Sharma
(b) Marry Com
(c) Priyanka Chopra
(d) PV Sindhu
Answer: Priyanka Chopra

7.Question: Recently, who has been selected for the respect of diameter of year 2017?
(a) Anita Desai
(b) Ajit Fogat
(c) Mamta Kalia
(d) Avinash Mishra
Answer: Mamta Kalia

Mamta-Kalia.jpg
8.Question: Which country has recently decided to stop the ban on cinema in the
country?
(a) Brazil
(b) Bulgaria
(c) Denmark
(d) Saudi Arabia
Answer: Saudi Arabia

9.Question: Recently, who has been awarded ‘Global Peace Award’ by AIHLS?
(a) Swami Chidanand Saraswati
(b) Swami Varun Saraswati
(c) Swami Pawanjeet Shah
(d) Swami Dinesh Bhagwat
Answer: Swami Chidanand Saraswati

10.Question: Who has recently been selected for the Bharat Bharati Award by Uttar Pradesh Hindi Institute?
(a) Dr. Anand Prakash
(b) Dr. Madhuri Sharma
(c) Dr. Navin Chawla
(d) Dr. Vijesh Mathur

Answer: Dr. Anand Prakash

11.Question: India has recently declared itself as a contagious disease free?
(a) Chikungunya
(b) Trachoma
(c) Malaria
(d) Jaundice
Answer: Trachoma

12.Question: According to the recent announcement, which country will host the Cricket World Cup of 2023?
(a) New Zealand
(b) Pakistan
(c) Sri Lanka
(d) India
Answer: India

13. Question: RBI recently, helpline to make people aware of fraud Has started, which is?
(a) 8691960000
(b) 1800960000

(c) 8691961800
(d) 1800961800
Answer: 8691960000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here