Current Affairs Quiz 16 Feb 2018

0
69
Chris Gayle

1.Question: International mountain day is celebrated every year?
(a) On 11th December
(b) on December 10

(c) On 09 December
(d) on 08th December
Answer: on 11th December

2.Question: Recently, who became the first player to score 800 sixes in T-20 cricket?
(a) Kieran Pollard
(b) Skilled Pereira
(c) David Warner
(d) Chris Gayle
Answer: Chris Gayle

Chris Gayle

3.Question: International Civil Aviation Day is celebrated every year?
(a) On 7th December
(b) on December 5
(c) On December 1
(d) on December 2
Answer: on 7th December

4.Question: Which player recently won the title of Ballon d’Or of 2017?
(a) Lionel Messi

(b) Louise Suarez
(c) Cristiano Ronaldo
(d) Wayne Rooney
Answer: Cristiano Ronaldo

5.Question: UNESCO recently,Which fairs have given India the status of Aboriginal Cultural Heritage?
(a) Dussehra fair
(b) Pushkar Fair
(c) Kumbh Mela
(d) Gangaur fair
Answer: Kumbh Mela

6.Question: According to the announcement recently, which city will host the 2022 Commonwealth Games?
(a) China (Beijing)
(b) Birmingham (England)
(c) Sydney (Australia)
(d) Chennai (India)
Answer: Birmingham (England)

7.Question: Who has recently been selected as ICC Women’s Cricketer of the Year –2017?
(a) Harmanpreet Kaur
(b) Alex Blakewell
(c) Julie Hunter
(d) Alice Perry
Answer: Alice Perry

8.Question: Recently, according to the report,who has become the most valued celebrity of India?
(a) Shahrukh Khan
(b) Kanhaiya Kumar
(c) Virat Kohli
(d) Baba Ramdev
Answer: Virat Kohli

9.Question: Has the Ministry of External Affairs recently introduced a program for Indian students, whose name is?
(a) Reading
(b) nigh

(c) Student power
(d) Education friends
Answer: Nearby

10.Question: The Union Cabinet has recently approved a Memorandum of Understanding on cooperation between the countries in the field of health and medicine.
(a) Italy
(b) France
(c) Austria
(d) Romania
Answer: Italy

11.Question: Recently, in which place has the approval of the establishment of the first National Rail and Transport University of India?
(a) Jaipur (Rajasthan)
(b) Rachi (Jharkhand)
(c) Vadodara (Gujarat)
(d) Patna (Bihar)
Answer: Vadodara (Gujara

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here