Number Series Quiz IBPS

Question 1.

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
70, 105, 158, 237, ?, 510 
A. 315
B. 298
C. 296
D. 351
E. 397

Ans. D.
Solution: 

Question 2.

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
3276, ?, 360, 117, 36, 9 
A. 1089
B. 1115
C. 1213
D. 1238
E. None of these
Ans. A.
Solution: 

Question 3.

 What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
4, 12, 60, ?, 3780, 41580 
A. 485
B. 465
C. 420
D. 492
E. 482
Ans. C.
Solution: 

Question 4.

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
3, 4, 9, 32, ?, 924 
A. 165
B. 155
C. 185
D. 175
E. None of these
Ans. B.
Solution: 

Question 5.

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
8, 5, 7, 18, 80, ? 
A. 50
B. 150
C. 656
D. 480
E. 1700
Ans. C.
Solution: 

Question 6.

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
16, 63, 250, 997, ?, 15931 
A. 3194
B. 3892
C. 3296
D. 3984
E. 3397
Ans. D.
Solution: 

Question 7.

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
15, 26, 40, 63, ?, 244 
A. 120
B. 115
C. 113
D. 128
E. None of these
Ans. C.
Solution: 

Question 8.

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
69, 74, 102, 119, 245, ? 
A. 285
B. 265
C. 275
D. 292
E. 282
Ans. E.
Solution: 

Question 9.

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
50, 71, 102, 143, ?, 255 
A. 154
B. 194
C. 175
D. 180
E. None of these
Ans. B.
Solution: 

Question 10.

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
31185, 2835, 315, ?, 9, 3 
A. 30
B. 35
C. 40
D. 45
E. 50
Ans. D. 
Solution: 

Leave a Comment