Objective Current Affairs Questions 21 October 2018

1) Which Country ranked 9th most valuable Nation Brand?
A) India
B) USA
C) Russia
D) China
Answer: A

2) Which Company non-executive director Vibhav Kapoor resigns?
A) ICICI Prudential Mutual Fund
B) HDFC Mutual Fund
C) IL&FS Investment Managers Ltd
D) Reliance Mutual Fund
Answer: C

3) Which Minister received the prestigious Carnot prize?
A) D. V. Sadananda Gowda
B) Piyush Goyal
C) Mallikarjun Kharge
D) Mukul Roy
Answer: B

4) Which UP CM biography by Pravin Kumar is now in Hindi?
A) Vir Bahadur Singh
B) Akhilesh Yadav
C) Hemwati Nandan Bahuguna
D) Yogi Adityanath
Answer: D

5) Which Country Origin Woman Minal Patel Davis wins top US honour for combatting sex slavery?
A) India
B) Russia
C) China
D) USA
Answer: A

6) 4 Himalayan Peaks have been named after which PM?
A) Inder K Gujral
B) Manmohan Singh
C) Atal Bihari Vajpayee
D) Narendra Modi
Answer: C

7) World Wrestling Championships-2018 begins at Which Country?
A) Iceland
B) Hungary
C) Finland
D) United Kingdom
Answer: B

8) Which Party MP Bhola Singh passes away?
A) Nationalist Congress Party
B) Indian National Congress
C) Bahujan Samaj Party
D) Bharatiya Janata Party
Answer: D

9. Which country has topped the Global Competitiveness Index 2018?
(a) Russia
(b) China
(c) USA
(d) Switzerland
Answer : C

10. Who releases the annual Global Competitiveness Report?
(a) World Bank
(b) World Economic Forum
(c) IMF
(d) Asian Development Bank
Answer : B

11. Dharma Guardian is the joint military exercise between India and which other country?
(a) China
(b) Nepal
(c) Australia
(d) Japan
Answer: D

12. Where does India’s highest flag being unfurled recently?
(a) Mumbai
(b) New Delhi
(c) Kanpur
(d) Chandigarh
Answer : A

13. Who has been conferred with the Wildlife Photographer Of The Year 2018 award?
(a) Michael Aw
(b) Martin Bailey
(c) Marsel van Oosten
(d) Jon Cornforth
Answer: C

14. Who has been conferred with the Wildlife Photographer of the Year award in 10 Years and Under category?
(a) Arshdeep Singh
(b) Fred Zacek
(c) Josiah Launstein
(d) Craig Jones
Answer : A

15. Who is the author of book titled ‘Brief Answers to the Big Questions’?
(a) Richard Dawkins
(b) George Orwell
(c) J D Salinger
(d) Stephen Hawking
Answer : D

16. Who will host the fourth edition of Global Partners’ Forum?
(a) China
(b) India
(c) Japan
(d) USA
Answer: B

17. Who has been conferred with Carnot Prize from the Ivy League University of Pennsylvania?
(a) Narendra Modi
(b) Suresh Prabhu
(c) Piyush Goyal
(d) Sushma Swaraj
Answer : C

18. Who won the US’ Presidential Medal for her work against sex slavery and labor exploitation?
1. Minal Patel Davis
(a) Maya Lin
(b) Alvin Ailey
(c) Cicely Tyson
Answer : A

Leave a Comment